Doğalgaz

Kullanım kolaylığı olarak diğer yakıtlardan daha avantajlı olan doğalgaz, çevre temizliği, ekonomi ve sağlık açısından da fark yaratır! 

Keşif-Proje-Montaj-Kontrol-Gaz Açımı

ÜCRETSİZ KEŞİF

Evinizin veya iş yerinizin incelenerek, gaz tesisatının ( gereken standartlara uygun ve en az maliyetle ) geçirileceği yerleri belirleme, fiyatlandırma yapma ve proje için taslak hazırlama aşamasıdır. Bu işlem için 0535 309 31 21 nolu şirket hattımızı arayabilirsiniz veya keşif formunu doldurabilirsiniz. 

PROJE ÇİZİMİ

Doğalgaz projeniz çizilerek onaylanması için AKSA gaz şirketine gönderilir. Projenin uygunluğu orada kontrol edilir.

TESİSATIN UYGULANMASI ve KONTROLÜ

AKSA gaz şirketinin projemizi onaylamasının ardından uygulama yani montaj aşamasına geçilebilir. Bu aşamada tesisat ekibimiz projeye uygun olarak montaj işlemini gerçekleştirir ve doğalgaz tesisatınız 3 ila 4 saatte monte edilmiş olur.

Gazı açabilmemiz için gereken bütün teknik şartların yerine getirilmesi gerekir. AKSA'dan alınan randevu tarihi öncesinde tesisat son kez incelerenerek eksik olup olmadığına bakılır. Tesisat gaz açımı için hazır hale getirilir.

GAZ AÇIMI 

Randevu gününde randevu saatinde evde olmanız gerekmektedir. Aksi halde şirketimiz maddi ceza alır. AKSA yetkilisi ile firma mühendisimiz randevu saatinde son kontrolleri yaparlar. Aksa yetkilisi de teknik kusur görmezse onay verir ve gazınız açılır.

Nasıl Tasarruf Ederim ?

►İYİ YALITIM 

Doğalgaz tasarrufu yapmak için öncelikli kriter binadaki ısı kaybının az olmasıdır. Isı kaybını önlemenin yöntemi ise iyi bir mantolama ve izolasyondur. Yüksek verimli bir cihaz almanın yanı sıra binaya yalıtım yaptırmak enerji tüketimini büyük oranda azaltmaktadır. Dış cephe yalıtım işlemi olmadan doğalgazdan tasarruf etmek zordur. Mantolama ve yalıtım işlemi yapılan binalarda doğalgaz faturaları yarı yarıya farklılık göstermektedir.

►TEKNİK OLARAK DOĞRU TESİSAT

Bir diğer önemli sebep ise kombi tesisatının doğru yapılandırılmamış olmasıdır. Eğer evinizdeki radyatörlerin bazıları sıcak, bazıları soğuk ise (Termostatın devreye girdiği durum hariç) doğalgaz tesisatınızda sorun var demektir. Tesisat borularınız uzak mesafelere uzanıyor ve dönüşlere sahipse enerji kaybınız büyük derecede gerçekleşmektedir. Tesisatınızın yeniden yapılandırılması durumunda dirseksiz ve düz hatlı borular tercih edilmelidir. Tercih edilecek kombi, kullanılacak petek sayısına, evin metrekaresine ve cephesine göre belirlenerek seçilmelidir.

►TEKNİK OLARAK UYGUN CİHAZ

Yoğuşmalı cihazları kullanmak diğer cihazlara göre daha fazla yakıt tasarrufu sağlar. Yoğuşmalı kombiler baca gazı içerisindeki su buharını yoğuşturarak yani sıvılaştırarak var olan enerjiyi mümkün olan en yüksek oranda geri çeker ve kullanıma geri dönüştürürler ve ısı enerjisini radyatörlerinize giden suya aktarırlar. Yoğuşmalı kombiler ne kadar gidiş suyu düşük sıcaklığıyla çalışırsa o kadar daha verimli çalışırlar. Yoğuşmalı cihazlarınızı düşük sıcaklık ayarlarında çalıştırınız.

►TERMOSTATİK VANA veya ODA KUMANDASI

Diğer önemli bir tasarruf sağlayıcı ise kumanda kullanımıdır. Kumanda kullanımı yalnızca gerekli miktarda enerji üretimi sağlamada yardımcı olur. Oda kumandası kullanımı ayarlanan oda sıcaklığına yaklaştığında, cihazın kapasitesini kısarak modülasyon yapmasını sağlar. Bu da cihazın dur-kalk yapma sayısını ve yakıt tüketimini azaltır. Dış hava kumandasıyla çalışma durumunda ise cihazın çıkış suyu sıcaklığı dış hava sıcaklığına göre kumanda tarafından bir eğri vasıtasıyla belirlenir ve soğuk havalarda daha yüksek sıcaklıkta, ılık havalarda ise daha düşük sıcaklıkta çıkış suyu sıcaklığıyla çalışılır. Bu da gereken kadar enerji üretimi yani yakıt tasarrufu demektir. Termostatik vanalar ise manuel olarak modülasyon sağlar. Manuel olmasına karşın her odada farklı sıcaklık elde edebilmesi çok önemli üstünlüğüdür.Termostat üzerindeki sayılar ölçekli derecelerdir. Her oda istenilen sıcaklık için ayarlanır, istenilen sıcaklığa erişen odada vana kapanır ve kombi kendini modülasyon kapasitesine göre kısar (kapatır). Bu sayede yakıt tasarrufu sağlanır. Ayrıca bazı yanlış döşenmiş tesisat durumlarında tesisatı kırıp yeniden döşemek yerine kurtarma reçetemiz olarak termostatik vana öneririz.

►RADYATÖR TEMİZLİĞİ

Zamanla korozyon sonucu radyatörün iç yüzeyi aşınır ve oluşan sıvı-metal karışımı daralan kesitlerde birikerek dolaşımın zorlaşmasına sebep olur. Dolaşım ne kadar hızlı olursa ısınma da o kadar iyi olur. Bu yüzden peteklerin belirli periyotlarda temizletilmesi ısınmayı kolaylaştırır ve tasarruf sağlar.